Liczba postów: 2951
Liczba wątków: 269
Dlaczego Skarlandczycy nie bawią się w chowanego?
Bo nikt nie będzie ich szukał.
(+) Stanislaus card. Wieniawa OSI
Wielki Książę Ankony,
Markiz Ankony, Loreto, Fabriano i Castelfidardo
Hrabia San Stanislao
Baron San Pietro
Kardynał Biskup Albano
Arcybiskup Trydentu
Dziekan Kolegium Kardynalskiego
Wikariusz Generalny Stolicy Apostolskiej
Rektor Uniwersytetu Rotryjskiego
Generał Zakonu św. Izydora
![[Obrazek: 101005704499835546_t.png]](https://kustosz.stempel.org.pl/1263/101005704499835546_t.png)
Liczba postów: 2642
Liczba wątków: 206
W Niebie Karol II, Klemens von Metternich i Pio de Medici dyskutują o współczesnej wojnie. Karol II mówi: „Gdybym miał tyle samolotów co Albert Orański, to Wojnę z Rotrią wygrałbym w cztery godziny!”. Metternich dodaje: „Gdybym miał takie czołgi jak teraz, to z protestujących we Wiedniu nie byłoby kogo zbierać!”. Medyceusz na to z godnością: „Gdybym ja miał taką gazetę jak El Reino, to nikt z potomnych nie dowiedziałby się o istnieniu Skarlandu”  .
† PIO DE MEDICI
Panzerhaubitzekardinal
Gonfaloniere Wojsk Patriarszych, Marszałek Wielki Wojsk Lądowych, Dowódca wojsk Toskanii,
Książę Ferrary i Palestriny, markiz Monte Cassino, właściciel Mater Ecclesiae
(06.02.2026, 20:24:48)Pio Maria de Medici napisał(a): W Niebie Karol II, Klemens von Metternich i Pio de Medici dyskutują o współczesnej wojnie. Karol II mówi: „Gdybym miał tyle samolotów co Albert Orański, to Wojnę z Rotrią wygrałbym w cztery godziny!”. Metternich dodaje: „Gdybym miał takie czołgi jak teraz, to z protestujących we Wiedniu nie byłoby kogo zbierać!”. Medyceusz na to z godnością: „Gdybym ja miał taką gazetę jak El Reino, to nikt z potomnych nie dowiedziałby się o istnieniu Skarlandu” .
Ha, dobre, uśmiałem się.
Wielki Książę Ankony,
Hrabia San Stanislao
Baron San Pietro
Kardynał Biskup Albano
Arcybiskup Trydentu
![[Obrazek: 101005704499835546_t.png]](https://kustosz.stempel.org.pl/1263/101005704499835546_t.png)
Liczba postów: 829
Liczba wątków: 43
Ja również.
Jego Książęca Wysokość i Ekscelencja mgr. net Henryk Tymoteusz Ziemiański-Wieniawa OSI
Książę Koronny Wielkiego Księstwa Ankony
Kapitan Regent Wielkiego Księstwa Ankony
Arcybiskup achkovski
Prymas II Federacji Nordackiej
Prefekt Kongregacji ds. Kościoła i Duchowieństwa
Markiz Senigalli
Hrabia Bari
Hrabia Arezzo
Baron Dalmazji
(06.02.2026, 20:33:04)Henryk Ziemiański de Harlin napisał(a): Ja również.
Ekscelencji dowcipy z czasów Waszych początków w Rotrii były najlepsze. Np. ten z 29. 01. 2021 r.:
Jedzie Patriarcha Jan III do Fryzjera i mówi : proszę obciąć mi Włosy, a ten mu obcinia po kawałku, a potem goli nu brodę, i mówi do niego : Jego świątobliwośc, jak się świątobliwości podoba? Fajne, nie.
Wielki Książę Ankony,
Hrabia San Stanislao
Baron San Pietro
Kardynał Biskup Albano
Arcybiskup Trydentu
1 użytkownik polubienia ten post.1 użytkownik polubienia ten post.
• Albert
Liczba postów: 2642
Liczba wątków: 206
Byłem zachwycony, jako Jan III z tamtej posługi fryzjera.
† PIO DE MEDICI
Panzerhaubitzekardinal
Gonfaloniere Wojsk Patriarszych, Marszałek Wielki Wojsk Lądowych, Dowódca wojsk Toskanii,
Książę Ferrary i Palestriny, markiz Monte Cassino, właściciel Mater Ecclesiae
06.02.2026, 20:36:31
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 06.02.2026, 20:36:37 przez Henryk Ziemiański-Wieniawa.)
Też tak uważam, aczkolwiek nie uważam się za mistrza w tej dziedzinie. Są lepsi ode mnie.
Jego Książęca Wysokość i Ekscelencja mgr. net Henryk Tymoteusz Ziemiański-Wieniawa OSI
Arcybiskup achkovski
Markiz Senigalli
Hrabia Bari
Hrabia Arezzo
Baron Dalmazji
(06.02.2026, 20:36:31)Henryk Ziemiański de Harlin napisał(a): Też tak uważam, aczkolwiek nie uważam się za mistrza w tej dziedzinie. Są lepsi ode mnie. ;)
Oj nie. Za to będzie miał Ekscelencja medal w naszym Księstwie, obiecuję.
Wielki Książę Ankony,
Hrabia San Stanislao
Baron San Pietro
Kardynał Biskup Albano
Arcybiskup Trydentu
Liczba postów: 3007
Liczba wątków: 380
Mój ulubiony dowcip Waszej Ekscelencji z czasów tożsamości Piechoty to zdecydowanie ten:
Cytat:Do Rabina w Florencji dzwoni telefon , okazuje się że dzwoniącym jest Władimir I. Grenin który chce zaprosić Rabina do Brodrii. W Karczmie u Jankiela siedzi Kolega Grenina , Jacek Kiełbasa który chce Naleśniki , Dajta mi Naleśniki , mówi i mu dali te Naleśniki.
Pamiętam go od lat i przypominam sobie zawsze, gdy słyszę o naleśnikach. Tak poza tym, jestem pełen podziwu dla postępów, jakie Wasza Ekscelencja uczynił od czasów Piechoty. Ostatnio czytałem brewe ws. banicji dla Tymoteusza Piechoty i aż nie mogłem uwierzyć, że ta sama osoba jest dziś w Rotrii tak dobrym biskupem. Co więcej, Wasza Ekscelencja był kiedyś nawet Patriarchą. Cieszę się, że Brat nie zrezygnował z Rotrii.
Jego Wielkoksiążęca i Arcykatolicka Mość,
Jego Eminencja x. dr net. Aurelio Lorenzo Carlo Paolo wielki książę kardynał de Medici y Zep, prof. UR
Kamerling Świętego Kościoła Rotryjskiego,
Prymas Brodrii, Wielki Książę Toskanii, Wielki Książę Rotrii, Dziekan Wydziału Teologicznego Uniwersytetu Rotryjskiego etc.
Jak czytam swoje posty z okresu, gdy zaczynałem tutaj działalność, to aż chce mi się śmiać.
Arcybiskup achkovski
Markiz Senigalli
Hrabia Bari
Hrabia Arezzo
Baron Dalmazji
|