Liczba postów: 828
Liczba wątków: 43
Witam wszystkich Rotryjczyków, nazywam się Henryk Ziemiański. Obecnie działam w II Federacji Nordackiej. Działałem kiedyś w Rotrii jako Tymoteusz Dostojewski. Byłem dobrym Patriarchą Rotrii Klemensem V, do dziś żałuję mojej rezygnacji, bo miałem wielkie plany. Ostatnimi czasy zachowałem się niestety haniebnie i wtedy zdałem sobie sprawę, że moja własna opinia, że jestem dojrzałym mikronautą okazała się błędna. Przez te dwa lata przemyślałem swoje ostatnie zachowanie w Rotrii i zdałem sobie sprawę, że zraniłem tym wielu ludzi. Jednak każdy grzesznik ma szansę na poprawę. Mogę powiedzieć, że dokonała się we mnie przemiana i nie jestem taki jak dawniej. Doszły mnie słuchy, że Rotria planuje wrócić do aktywności, więc niezmiernie się uradowałem i chętnie dołożę swoją cegiełkę do odbudowy Rotrii, mogę na powrót być duchownym. Do dziś bardzo pięknie wspominam mój pontyfikat.
Jego Książęca Wysokość i Ekscelencja mgr. net Henryk Tymoteusz Ziemiański-Wieniawa OSI
Książę Koronny Wielkiego Księstwa Ankony
Kapitan Regent Wielkiego Księstwa Ankony
Arcybiskup achkovski
Prymas II Federacji Nordackiej
Prefekt Kongregacji ds. Kościoła i Duchowieństwa
Markiz Senigalli
Hrabia Bari
Hrabia Arezzo
Baron Dalmazji
Liczba postów: 3007
Liczba wątków: 380
Drogi Bracie,
witamy ponownie na pokładzie Łodzi Pawłowej. Mamy nadzieję, że tym razem Brata obecność w Apostolskim Mieście będzie spokojna i będzie Brat prawdziwie służył Kościołowi, na co nadzieję dają Brata słowa. Z pewnością tęsknił Brat za Rotrią, skoro tworzył Brat nawet próby jej naśladowania (vide wczorajszy pomysł z Germanią). Proszę teraz czuć się w Rotrii jak najlepiej, działać dla jej dobra i czekać na nowego Ojca Świętego, który z pewnością ureguluje Brata sytuację i podejmie stosowne decyzje. A tak na marginesie, miło Brata widzieć po tak długiej przerwie.
Z błogosławieństwem,
Aurelio de Medici y Zep
Jego Wielkoksiążęca i Arcykatolicka Mość,
Jego Eminencja x. dr net. Aurelio Lorenzo Carlo Paolo wielki książę kardynał de Medici y Zep, prof. UR
Kamerling Świętego Kościoła Rotryjskiego,
Prymas Brodrii, Wielki Książę Toskanii, Wielki Książę Rotrii, Dziekan Wydziału Teologicznego Uniwersytetu Rotryjskiego etc.
14.05.2025, 07:48:54
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 14.05.2025, 07:50:53 przez Henryk Ziemiański-Wieniawa.)
Myślę, że poniekąd dzięki mi Rotria wróciła, bo kilka dni temu napisałem na forum Sarmacji, co z nią, gdyż słyszałem o wywiadzie Waszej Eminencji z Santim Vilarte. No i Bóg wysłuchał mojej modlitwy i Rotria wróciła.
Jego Książęca Wysokość i Ekscelencja mgr. net Henryk Tymoteusz Ziemiański-Wieniawa OSI
Arcybiskup achkovski
Markiz Senigalli
Hrabia Bari
Hrabia Arezzo
Baron Dalmazji
Liczba postów: 3007
Liczba wątków: 380
Ruchy w stronę powrotu Rotrii trwały już jakiś czas, powstrzymywało nas przede wszystkim życie realne, ale też względy obiektywne. Poza tym, ostatnio oczy świata były wpatrzone w zupełnie inne sede vacante i konklawe, co nas również nie ominęło
Jego Wielkoksiążęca i Arcykatolicka Mość,
Jego Eminencja x. dr net. Aurelio Lorenzo Carlo Paolo wielki książę kardynał de Medici y Zep, prof. UR
Kamerling Świętego Kościoła Rotryjskiego,
Prymas Brodrii, Wielki Książę Toskanii, Wielki Książę Rotrii, Dziekan Wydziału Teologicznego Uniwersytetu Rotryjskiego etc.
Liczba postów: 2635
Liczba wątków: 256
Witam serdecznie
Od siebie powiem tylko tyle - Rotria nie umarła nigdy.
(-) Mikołaj kardynał Dreder
Kardynał biskup Ostii
Liczba postów: 2642
Liczba wątków: 206
Póki żyje w naszych sercach.
Bonżur.
† PIO DE MEDICI
Panzerhaubitzekardinal
Gonfaloniere Wojsk Patriarszych, Marszałek Wielki Wojsk Lądowych, Dowódca wojsk Toskanii,
Książę Ferrary i Palestriny, markiz Monte Cassino, właściciel Mater Ecclesiae
Liczba postów: 2951
Liczba wątków: 269
Ho, ho, ho! Udało się zalogować. Proszę o zdjęcie statusu zmarłego, ja żyję i mam się dobrze.
(+) Stanislaus card. Wieniawa OSI
Wielki Książę Ankony,
Markiz Ankony, Loreto, Fabriano i Castelfidardo
Hrabia San Stanislao
Baron San Pietro
Kardynał Biskup Albano
Arcybiskup Trydentu
Dziekan Kolegium Kardynalskiego
Wikariusz Generalny Stolicy Apostolskiej
Rektor Uniwersytetu Rotryjskiego
Generał Zakonu św. Izydora
![[Obrazek: 101005704499835546_t.png]](https://kustosz.stempel.org.pl/1263/101005704499835546_t.png)
Dziękuję za tak miłe powitania. Na razie będę się przyglądać Konklawe i próbować coś działać, a jak już Patriarcha zostanie wybrany to złożę wniosek o przywrócenie stanu duchownego.
Arcybiskup achkovski
Markiz Senigalli
Hrabia Bari
Hrabia Arezzo
Baron Dalmazji