Liczba postów: 2642
Liczba wątków: 206
Wielebny Księże Henryku,
dziękuję za Twe oddanie i pracę.
† PIO DE MEDICI
Panzerhaubitzekardinal
Gonfaloniere Wojsk Patriarszych, Marszałek Wielki Wojsk Lądowych, Dowódca wojsk Toskanii,
Książę Ferrary i Palestriny, markiz Monte Cassino, właściciel Mater Ecclesiae
Liczba postów: 3007
Liczba wątków: 380
Ja również muszę przyznać, że zmiana ks. Henryka, jaka nastąpiła od czasów Tymoteusza Piechoty, jest bardzo pozytywna. Cieszy mnie Księdza ofiarna praca na rzecz Kościoła.
Jego Wielkoksiążęca i Arcykatolicka Mość,
Jego Eminencja x. dr net. Aurelio Lorenzo Carlo Paolo wielki książę kardynał de Medici y Zep, prof. UR
Kamerling Świętego Kościoła Rotryjskiego,
Prymas Brodrii, Wielki Książę Toskanii, Wielki Książę Rotrii, Dziekan Wydziału Teologicznego Uniwersytetu Rotryjskiego etc.
Liczba postów: 865
Liczba wątków: 171
(30.05.2025, 20:23:20)Stanisław Wieniawa napisał(a): Moje herby są nieaktualne. Ja miałem normalny herb patriarszy. Nadal go mam. Niestety w czasie robienia tego zestawienia, tego pocztu nie miałem nigdzie Waszego Herbu jako Patriarchy.
(30.05.2025, 20:30:40)Henryk Ziemiański de Harlin napisał(a): Właśnie ładuję grafiki patriarszych herbów na micropedię. I postaram się znaleźć zarówno herb Eminencji Wieniawy i mój (jako Klemensa V). Tutaj podobnie nie znalazłem nigdzie Waszego herbu.
Widziałem już ten poczet na micropedii. Widać po nim, że to początek pracy. Ale jest bardzo obiecujący.
(30.05.2025, 22:21:39)Aurelio de Medici y Zep napisał(a): Ja również muszę przyznać, że zmiana ks. Henryka, jaka nastąpiła od czasów Tymoteusza Piechoty, jest bardzo pozytywna. Cieszy mnie Księdza ofiarna praca na rzecz Kościoła. Nic tylko pogratulować, oraz życzyć wytrwałości.
/-/ Sanctitas Vestra Albertus
Pontifex Maximus et Servus Servorum Dei,
Patriarcha et Episcopus Rotriae etc. etc. etc
Rex Poloniae, Magnus Dux Lithuaniae
![[Obrazek: aPzjbNc.png]](https://i.imgur.com/aPzjbNc.png)
Liczba postów: 832
Liczba wątków: 43
Poczet już powstał, trzeba go tylko dopracować. Wybaczcie Bracia, w micropedii jestem nowy i nie na wszystkim się tam znam, ale z czasem się nauczę. Muszę dopisać jeszcze kilku Patriarchów, gdyż skończyłem na Piusie VIII.
Jego Książęca Wysokość i Ekscelencja mgr. net Henryk Tymoteusz Ziemiański-Wieniawa OSI
Książę Koronny Wielkiego Księstwa Ankony
Kapitan Regent Wielkiego Księstwa Ankony
Arcybiskup achkovski
Prymas II Federacji Nordackiej
Prefekt Kongregacji ds. Kościoła i Duchowieństwa
Markiz Senigalli
Hrabia Bari
Hrabia Arezzo
Baron Dalmazji
Liczba postów: 2635
Liczba wątków: 256
(31.05.2025, 09:02:28)Henryk Ziemiański de Harlin napisał(a): Poczet już powstał, trzeba go tylko dopracować. Wybaczcie Bracia, w micropedii jestem nowy i nie na wszystkim się tam znam, ale z czasem się nauczę. Muszę dopisać jeszcze kilku Patriarchów, gdyż skończyłem na Piusie VIII.
Również gratuluję Bratu tego, jak Brat się w Rotrii rozwija. Państwo Kościelne Rotria to wspaniałe miejsce do rozwoju.
Ja aktualnie pracuję nad aktualizacją wykazu elektorów Państwa Kościelnego, uwzględniając ich liczbę uczestnictwa w konklawe. Ale ja już jestem starym dziadkiem i zajmuje mi to dużo czasu, więc apeluję o cierpliwość
(-) Mikołaj kardynał Dreder
Kardynał biskup Ostii
Życzę Waszej Eminencji owocnej pracy. Chętnie poczytałbym taki wykaz.
Jego Książęca Wysokość i Ekscelencja mgr. net Henryk Tymoteusz Ziemiański-Wieniawa OSI
Arcybiskup achkovski
Markiz Senigalli
Hrabia Bari
Hrabia Arezzo
Baron Dalmazji
Liczba postów: 2635
Liczba wątków: 256
(05.06.2025, 20:42:59)Henryk Ziemiański de Harlin napisał(a): Życzę Waszej Eminencji owocnej pracy. Chętnie poczytałbym taki wykaz.
W kwestii opracowań historycznych to mam naprawdę dużo do zrobienia i zaktualizowania, nie wiem kiedy to ogarnę, ale raczej nieprędko.
Ale jeśli Brat jest chętny podjąć studia na Uniwersytecie Rotryjskim to zapraszam do podjęcia studiów na Wydziale Historii Rotrii, z wielką chęcią zostanę Brata promotorem.
(-) Mikołaj kardynał Dreder
Kardynał biskup Ostii
Chętnie się zgłoszę, wszak warto się kształcić i rozwijać swoją wiedzę. Ale tylko do kogo mam skierować wniosek o przyjęcie na studia? Bo z czego, co widzę to Eminencja Faradobus jest od dawna nieobecny, więc trzeba będzie powołać nowego rektora.
Arcybiskup achkovski
Markiz Senigalli
Hrabia Bari
Hrabia Arezzo
Baron Dalmazji
1 użytkownik polubienia ten post.1 użytkownik polubienia ten post.
• Albert
Liczba postów: 865
Liczba wątków: 171
(11.06.2025, 22:04:18)Henryk Ziemiański de Harlin napisał(a): Chętnie się zgłoszę, wszak warto się kształcić i rozwijać swoją wiedzę. Ale tylko do kogo mam skierować wniosek o przyjęcie na studia? Bo z czego, co widzę to Eminencja Faradobus jest od dawna nieobecny, więc trzeba będzie powołać nowego rektora.
Jeśli Eminencja Ametyst Faradobus nie pojawi się niedługo, to w najbliższych kolejnych dniach powołamy inną osobę na funkcję Rektora UR.
Co do samej kwestii studiowania, to oczywiście zachęcamy. Sami posiadamy tytuł naukowy bakałarza historii, gdyż wciąż oczekujemy aż w RON Rektor Michał Lisewicz w końcu zajmie się sprawami uniwersytetu i nada nam stopień magistra net.
Z chęcią wtedy sami również zgłosimy się do pracy na rzecz Uniwersytetu Rotryjskiego.
/-/ Sanctitas Vestra Albertus
Pontifex Maximus et Servus Servorum Dei,
Patriarcha et Episcopus Rotriae etc. etc. etc
Rex Poloniae, Magnus Dux Lithuaniae
![[Obrazek: aPzjbNc.png]](https://i.imgur.com/aPzjbNc.png)
14.06.2025, 13:04:05
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 14.06.2025, 13:04:32 przez Henryk Ziemiański-Wieniawa.)
Ostatnio po głowie krąży mi myśl zorganizowania akcji narracyjnej w stylu Tajemnicy Wielkiego Bractwa sprzed pięciu lat, tylko z wątkiem sedewakantystycznym. Myślę, że podniosłoby to trochę poziom aktywności.
Arcybiskup achkovski
Markiz Senigalli
Hrabia Bari
Hrabia Arezzo
Baron Dalmazji
1 użytkownik polubienia ten post.1 użytkownik polubienia ten post.
• Albert
|