18.08.2021, 11:05:17
![[Obrazek: coa_grand_duchy_of_tuscany__medici__by_t...b36nmn.png]](http://t12.deviantart.net/h5Qth7Y7mwtop3FhT90G2knbiC0=/fit-in/700x350/filters:fixed_height(100,100):origin()/pre14/e0df/th/pre/i/2017/087/4/e/coa_grand_duchy_of_tuscany__medici__by_tiltschmaster-db36nmn.png)
Powrót Wielkiego Księcia Toskanii
Po czasie regencji i okresie, gdy Jego Wielkoksiążęca i Arcykatolicka Mość zasiadał na Złotym Tronie jako Pius VII, Aurelio Lorenzo Carlo de Medici y Zep powrócił do Pałacu Medici Riccardi, by przejąć z rąk dotychczasowego regenta władzę w Wielkim Księstwie Toskanii. Limuzyna wioząca Medyceusza była witana przez rozentuzjazmowany tłum, a u progu Pałacu powitał go Jego Eminencja Pius Maria de Medici - ustępujący regent, wraz z personelem. Wszyscy zdążyli za sobą bardzo zatęsknić, więc powitanie przebiegało w radosnej i emocjonalnej atmosferze. Po prywatnym przywitaniu z przyjaciółmi, Jego Wielkoksiążęca i Arcykatolicka Mość wraz z Jego Eminencją udali się na pałacowy balkon, skąd pozdrowili lud, a Wielki Książę zabrał głos.
Cytat:Wasza Eminencjo,
Dostojni Obywatele Wielkiego Księstwa Toskanii,
Czcigodni nasi Przyjaciele,
Szanowni Państwo,
z ogromną radością wracam w rodzinne strony i na nowo obejmuję urząd, który jest nie tylko moim zaszczytem, ale również przeznaczeniem. Z całego serca dziękuję Jego Eminencji Piusowi Marii de Medici za to, że zgodził się objąć urząd Regenta i podczas mojego pontyfikatu, gdy jako Pius VII zarządzałem całym Kościołem i Rotrią, utrzymać stabilność władzy w Wielkim Księstwie Toskanii. Chciałbym teraz kontynuować wszelkie inicjatywy, które zostały podjęte, nim wprowadziłem regencję. Szczególnie zaś mam na uwadze rozwój regionów, działalności fabularnej i reformy państwa. Trudno też nie dostrzec, że niezbędne będzie pobudzenie aktywności i animowanie nowych działań. Chcę również zwiększyć obecność Toskanii na arenie międzynarodowej, zyskać nowe sojusze i umocnić obecne, a także owocnie współpracować z naszym najważniejszym sąsiadem i najbliższym przyjacielem, sojusznikiem oraz współpracownikiem - Państwem Kościelnym Rotria. Również z tego miejsca, w imieniu nie tylko własnym, ale również całego Wielkiego Księstwa Toskanii, gratuluję Jego Świątobliwości Benedyktowi II objęcia urzędu.
Vivat Tuscia!
Po zabraniu głosu, Jego Wielkoksiążęca i Arcykatolicka Mość spotkał się z obywatelami Toskanii i rozmawiał z nimi. Następnie zaprosił znamienitych gości na kolację i bal z okazji jego powrotu.
Jego Wielkoksiążęca i Arcykatolicka Mość,
Jego Eminencja x. dr net. Aurelio Lorenzo Carlo Paolo wielki książę kardynał de Medici y Zep, prof. UR
Kamerling Świętego Kościoła Rotryjskiego,
Prymas Brodrii, Wielki Książę Toskanii, Wielki Książę Rotrii, Dziekan Wydziału Teologicznego Uniwersytetu Rotryjskiego etc.
Prymas Brodrii, Wielki Książę Toskanii, Wielki Książę Rotrii, Dziekan Wydziału Teologicznego Uniwersytetu Rotryjskiego etc.
![[Obrazek: aurelio-kamerling-herb.png]](https://i.ibb.co/nNBBXJ5N/aurelio-kamerling-herb.png)

![[-]](https://forum.rotria.net.pl/images/duende_v3_local/collapse.png)